Indications Géographiques Çeviri

 Texte 1 - Indications Géographiques


Coğrafi işaretlerin şirketinize yararları nelerdir?

Bercy Info, 01/06/2022 - Etiketler ve teknik bilgilerimaharetleri tekrar tanıyalım


Bretonya’nın graniti, Limoges’un porseleni, Charente-Périgord’un özel terlikleri ve daha fazlası. Coğrafi işareti artık sadece tarımsal gıdalara ve bağcılık ürünlerine bahşedilmiyor. Siz de “Coğrafi İşaret” sayesinde bölgenizin ham maddelerini ve işlenmiş ürünlerini koruyun.


Coğrafi işaret nedir?

Eskiden sadece doğal ürünler, tarım ve bağcılık ürünleri coğrafi işaretinden yararlanabiliyordu. Tüketim yasası Coğrafi işaretlerin kapsamını işlenmiş ürün ve hammaddeleri de içerecek şekilde genişletti.

Coğrafi işaret belirli bir üretim bölgesini veya bir yeri gözler önüne serer ve ürünün bu bölgeye has karakteristik özelliklerini belirtir. Bu veriler tüketici için ürünün üretim şekli ve geldiği yer hakkında bilgiler sunarak şeffaflığı güçlendirir, ? maharetleri teşvik eder, bizim yerli “made in” lerimize değer biçer.

Faaliyetlerin ve yerel istihdamın devamlılığını sağlamanın yanı sırayanısıra Coğrafi işaretlerin kapsamı, hangi alanda olduğu fark etmeksizinetmesizin şirketinizin gelişimi için en önemli araçlardan biri haline gelecek.


Coğrafi işaretlerden kimler yararlanabilir?

Onaylanmış iş yönergesine uymanız ve alakalı coğrafi bölgede bulunmanız kaidesi ile şirketiniz bir Coğrafi işaretle iftihar edebilir. Bunu yapmak için aynı coğrafi işaretin korunmasıyla ilgilenen tüm profesyonelleri bir araya getiren özel hukuk tüzel kişiliği olan Yönetim ve Muhafaza Birimi’ne (ODG’ye) başvurmalısınız.



Coğrafi işaret onayı nasıl alınır?

Yönetim ve Muhafaza Birimi’nin rolü, coğrafi işaretlerin kullanımı süresince olduğu gibi onay sürecinde de önemlidir.

Bu Yönetim ve Muhafaza Birimi aşağıdakileri yapmakla yükümlüdür:

  • Mesleğinizi tanıtmak

  • İş yönergesini belirtmek ve yönergeye uyulduğundan emin olmak

  • Coğrafi işareti korumak, tanıtmak ve ona değer biçmek



Fransız Ulusal Patent Enstitüsü (INPI) işlenmiş ürünler ve doğal kaynaklar için talep edilen tüm coğrafi işaret onay başvurularını incelemekle yükümlüdür.


Bu Coğrafi işaretler nasıl tanınır?

Coğrafi işaret koruması altında olan ürünlerin üzerine yapıştırılan “Coğrafi İşaret” logosu sayesinde  tanınabilir.



Ayrıca, INPI web sitesinde çevrimiçi olarak bulunan coğrafi işaretler veri tabanında sertifikalı şirketlere atıfta bulunulacaktır.

INPI’nin veritabanı ayrıca size kendi tercih ettiğiniz coğrafi işaretten faydalanmak amacıyla uyulması gereken iş yönergesi ve her coğrafi işaret temsil Yönetim ve Muhafaza Birimi’ni bulabilmenizi sağlar.


Comments